Najem spletne trgovine - povečajte internetno prodajo

Moj račun
  info@moja-kosarica.si   0590 91 995

Spoznajte gospo HTTPS

Spoznajte gospo HTTPS

Ponedeljek, 20. november 2017

Spoznajte gospo HTTPS

V zadnjem času velikokrat zasledimo novice o gospe varni povezavi po imenu HTTPS, a o njej vemo zelo malo. Naj vam jo malo bolje predstavimo.

Gospa HTTPS je poročena z gospodom HTTP, ki je zelo "nevaren". Vse podatke na spletu namreč prenaša kar tako "na izvoli". Če podatki niso občutljive narave, s tem ni nič narobe, a če gre za podatke občutljive narave (osebni podatki, številke kreditnih kartic,...), lahko takšno obnašanje povzroči številne težave. Zato je zadevo v roke prijela gospa HTTPS, ki vse podatke, ki jih prenaša po spletu šifrira in jih zato nihče ne razume in jih posledično ne more zlorabiti.

V zadnjem času nas o neodgovornem obnašanju gospoda HTTPS opozarjajo že brskalniki, ki v okencu poleg URL-ja (spletne povezave) prikažejo klicaj, nas opozorijo pred vnosom podatkov v vnosna polja in včasih celo odsvetujejo obisk takšne spletne povezave.

Če bi želeli, da podatke vaše spletne strani oz. spletne trgovine prenaša gospa HTTPS, potrebujete varnostni certifikat in njegovo aktivacijo na domeni. Vse to vam lahko uredimo v roku enega delovnega dne. Več o storitvi si lahko preberete tukaj.

Izdelki v akciji

NULL